Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 16. huhtikuuta 2016

Syöpätutkimus etenee

Harmittaa kun kadotin pitkän viestin, jonka sain äskettäin sähköpostiini. Siivosin roskapostia pois ja sekin hävisi. Kummallista on, että sitä ei näy myöskään poistettujen joukossa. Voisitko sinä, joka et ole saanut vielä vastausta minulta, lähettää viestin uudestaan?

Tänä viikonloppuna näen paljon lapsenlapsiamme. Yhdestä parvesta tulee osa tänään päivällä käymään. Illalla käydään viisi vuotta täyttävän pikku neidon synttäreillä ja huomenna meidän on määrä käydä Loviisan Isnäsissä.

Eilinen Hesari kertoi jutussaan Syöpätutkija pulppuaa visioita Olli Kallioniemen nimityksestä johtamaan ruotsalaisen Karoliinisen isnstituutin SciLifeLabia. Kallioniemi kertoo, että jokaiselle syöpäpotilaalle laaditaan nykyään oma hoitosuunnitelma, mutta sen tausta nojaa keskiarvoihin. Pyrkimyksenä on, että kaikille tullaan tulevaisuudessa sorvaamaan hoito-ohjelma syöpien alatyypeittäin. Nykyään vain keuhkosyöpien lääkkeet ovat suunnattu taudin alaryhmille.

Kallioniemi aikoo vielä jatkaa työtään myös aiemman tiiminsä kanssa. Hän on kehittänyt tutkijatovereineen 530 lääkkeen seulan, jolla voidaan selvittää eri lääkkeiden vaikutusta eri syöpiin. Seulan avulla on tehty merkittävä löytö. On huomattu munuaissyöpään kehitetyn aksitinibin tehoavan myös krooniseen myelooiseen leukemiaan.

Ei kommentteja: