Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 14. huhtikuuta 2016

Lohdutusta

Kysyin mainiolta Fb-ryhmältä "Allogeeninen kantasolusiirto -verkostot" näkemystä väsymykseeni ja sain lohduttavia vastauksia. Kyllä vertaistuki tekee gutaa.

Kuulosti siltä, että muillakin on samanlaisia kokemuksia. Rankat hoidot väsyttävät ja väsymys jatkuu siirron jälkeen.

Minulla on takanani lymfoomaan liittyvät sytostaattihoidot ja nyt on leukemiasellaisetkin saatu lukuunottamatta kantasolusiirtoon liittyviä.

Nyt tuli mieleeni, että olin lymfoomahoitojenkin aikana välillä tosi heikossa hapessa. Pitkiä matkoja ei kävelty ja uni maistoi. Niin on ihminen unohtavainen.

Ehkäpä tästä sittenkin tulee vielä jotakin.

3 kommenttia:

Annukka kirjoitti...

Isojen asioiden äärellä olet Heikki. Ei ihme, että ne mietityttävät, joko alitajuisesti tai aktiivisesti. Ihmisen mieli on viisas, nyt kun hoitosi ova tauolla, on aika näiden mietteiden. Niitä ei varmaan edes jaksaisi hoitojen rankkojen vaiheiden aikana. Vaikka siis vaihehan se tämäkin varmasti on. Hurjasti voimia ja tsemppiä!

Maikki kirjoitti...

Hyvä ajatus tuo edellinen,liityn siihen , muistan, voimia ja tsemppiä! Ymmärrän sen ,kun avaa asioitaan, miten tärkeää, että joku löytää sanoja, ymmärtää, ainakin se, että kokee tulleensa kuulluksi .

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Annukka ja Maikk kannustuksestai! Joo, täytyy kai nyt miettiä ja taas viikon päästä keskittyä saamaan hoitoja. Kuulluksi tuleminen on myös tärkeää.