Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

torstai 14. huhtikuuta 2016

Hyvä syy pysyä hengissä

Vielä viikko siirtoprosessiin. Mitenkähän tämän ajan käyttäisin. Ihan tavallisesti varmaan. Tänään meille on tulossa peräti kolme henkilöä auttamaan mööbleerauksessa. Varmaan huusholli on tänään aika hyvällä mallilla. Jostakin siivousfirmasta tulee arviomies käymään.

Pöytä- ja sohvaongelmat eivät taida ratketa vielä tänään. Pitäisiköhän olohuoneeseen sortteerata kaksi  erillistä pöytää. Toinen voisi olla maalaamista ja toinen serveeraamista varten. Täytyypä ehdottaa suunnittelutaitoisille. Piano joutaisi olohuoneesta vierashuoneeseen, mutta tämä muuttuisi kirjastoksi, jossa on hankala seurustella vieraiden kanssa. Näin saataisiin tilaa olohuoneen pöydille.  Pianoa ei soita juuri kukaan. Siitä voitaisiin luopuakin, mutta minulla on vain 50 prosenttia äänistä. Tilalle voisi hommata pienen sähköpianon, jos on tarpeen.

Huomaan suunnittelevani sisustusta. Mikäs minuun nyt on mennyt? Minä yleensä pidän siitä järjestyksestä, mikä on. Silloin voi välttää rymsteerauksen vaivat.

Oikeastaan vierashuoneen rooliksi riittäisi se, että siellä on yösija vieraille. Siellä voisi ms./mrs./mr. Nobody myös soittaa pianoa, kun sattuu sille tuulelle. Olohuone/ateljee sopii edelleen seurusteluun. Aikoinaan meidän oli tarkoitus muuttaa olohuone ateljeeksi, mutta se jäi edelleen olohuoneeksi. Maalausvehkeet piti korjata pois, kun järjestettiin tarjoilua vieraille. Nyt päästään asken eteenpäin.

Mielenkiintoista: Etsin eilen vuodesohvaa tori.fi-sivulta. Nyt kyseinen sivu tarjoaa minulle vuodesohvaa Facebookissa.

Olen saamassa nuoren taideoppilaan. Siinä on hyvä syy pysyä hengissä.


8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lähetäs nyt kuvia siitä mööpleerauksen tuloksista! Ei riitä, että kuvailet sanoin. :) (mikäli rouvasi antaa luvan:) Kyllä se elämä Hessu-papan voittaa! Katohan pelit! Peukku.

Tsemppausterveisin Lissu-lukijasi

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos ideasta Lissu! Eiköhän järjesty.

Anonyymi kirjoitti...

Onko teidän piano vireessä? Siellähän voisi pitää yhdistetyn kevätkonsertin ja sinun taiteen näyttelyn. Laulajia ja soittajia saataisiin varmasti kokoon. Tällainen idea.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ja iloa taideopettajan hommaan!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos. Katsotaan jaksanko aloittaa jo ennen siirtoa.

Heikki Honkala kirjoitti...

Pianon vireys ei taida olla priimaa. Mainio idea, kiitos siitä!

Anonyymi kirjoitti...

Heikki, sinä kirjoitat ännitysnäytelmää! Se tässä on vaan kurjaa, että tämä on totta.

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, sellainen tämä taitaa olla itsellekin. Toivotaan ettei päähenkilö kuole ennen kuin tarina on valmis :)