Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Esimerkki onnistuneesta kantasolusiirrosta

Löysin blogin Hope is a good thing. Maybe the best of things, jonka kirjoittaja sai kantasolusiirron noin vuosi sitten. Hänellä on mennyt varsin hyvin. Blogi on rohkaiseva esimerkki kantasolusiirron mahdollisuuksista. Kyseessä on noin nelikymppinen mies. Hänellä ei ole ollut syöpää vaan hän sai siirron ratkaisuna geenivirheen aiheuttamiin alhaisiin veriarvoihin. 

Kirjoittajan historiassa on minulle paljon tuttua ja se kertoo minulle myös, mitä minulla on edessä. Blogisti tuo voimakkaasti esiin kiitollisuutensa siirteen luovuttajaa ja terveydenhuollon edustajia kohtaan. Hän kokee haluavansa tehdä hyvää. Kokemus tuntuu vaikuttaneen voimakkaasti hänen ajatteluunsa.

Kirjoittajan lähtökohta on kovin erilainen kuin minulla. Siksi en voi tehdä hänen tarinastaan johtopäätöksiä oman sairauteni uusiutumisen suhteen, mutta se osoittaa, että käänteishyljintäoireet voivat olla aika lieviäkin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin kuulin pari päivää sitten tarinan kantasolusiirron onnistuneesti kokeneesta rouvashenkilöstä, jolla nyt ikää n. 70. Syöpä hänelläkin oli. Ja nyt on kuulemma kuin eri ihminen, vaikka hoito rankka olikin. Toivoa on! Pää pystyyn vaikka hakaneulalla!

Päivi kirjoitti...

Olen kommentoinut ennenkin.Pojalleni tehty allogeeninen kantasolusiirto tehty 4,5 kk sitten.Hyvin on mennyt. Hyljintä on ollut 1-luokan hyljintää.Sormenpäissä kipristelyä ja jalkapohjien punoitusta.Ihottumaa, maksahyljintä oli maksa-arvojen nousua.Suussa poimuilua.Suolistohyljintää ei ole ollut.On harvinaista enää, kun siirrosta on aikaa tämänkin verran.Poika voi hyvin. Tässäkin on positiivinen kokemus siirrosta.Lippu korkealla eteenpäin kohti paranemista!

Anonyymi kirjoitti...

Hei 24. huhtikuuta kommentoinut "Anonyymi"! Ihan mahtava sanonta tuo kirjoittamasi "pää pystyyn vaikka hakaneulalla"! En ole sitä aiemmin kuullut, mutta mitäpä hakaneulalla ei fiksattaisi! :) Mukavaa päivää ja myötätuulta sinulle, muille lukijoille sekä tietenkin primus motor Heikille!

Ulkosuomalainen

Heikki Honkala kirjoitti...

En millään keksi mihin minun pitäisi hakaneula kiinnittää :) Mukavaa kun kerrotte hyvin menneitä esimerkkejä kantasolusiirroista. Kiitoksia kannustuksista ja pidetään juu lippu korkealla.