Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Facebook ja kuolema

En ole ajatellut vielä kuolla, mutta voinhan joitakin asioita hoitaa varalta.

Eksyin tänään blogiin (Never give up), joka päättyy hyvin koskettavasti, koska nuori akuuttia myelooista leukemiaa sairastanut potilas häviää taistelun. Murrosikäinen, ratsastusta harrastanut tyttö piti blogia, jonka viimeisenä postauksena on hänen äitinsä laittama muistovärssy.

En tiedä vielä miten minun pitää varautua tämän blogin kohtaloon just in case. Selvitin kuitenkin, mikä on mahdollista Facebookissa. Asetuksista löytyy kohdasta Turvallisuus kohta Perintöyhteyshenkilö. Aion laittaa siihen vaimoni. Näin hän voi tarvittaessa päättää tilini kohtalosta.

Kuolleen käyttäjän tili voidaan asettaa muistotilaan. Profiiliin henkilönimen viereen tulee teksti "in memoria". Kaverit voivat jakaa muistojaan seinällä. Koko sisältö jää näkyviin.

Tilin sisältö voidaan myös poistaa. Tilin haltija voi kertoa etukäteen, haluaako hän tilinsä asetettavan muistotilaan vai että sisältö poistetaan.

Perintöyhteyshenkilö voi lisätä viimeisen viestin sivulle. Siinä voidaan esimerkiksi antaa tietoja muistotilaisuudesta. Hän voi myös vastata kaveripyyntöihin sekä vaihtaa profiili- tai kansikuvan. Perintöyhteyshenkilö ei voi kirjautua tiliin eikä muuttaa sen sisältöä. Tilin haltija voi sallia perintöyhteyshenkilön ottaa kopion tilin sisällöstä.

Ei kommentteja: