Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Juominen haastaa


Istun Meikussa 7A:lla saamassa Symeveneä suoneen. Sää on synkkä. Ukkostaakin. Ei ole tuttuja potilaita paikalla.

Olisi ollut kunnon puolesta hyvä tulla taksilla, mutta tulin omalla kyydillä, koska minun pitää käydä Manskun ja Messeniuksen kulmauksessa olevassa 7/24-apteekissa. Sandimmun alkaa loppua ja sen annostus ei varmaan saisi heitellä. Tärkeä lääke. Sitäpaitsi vereni Sandimmun-pitoisuutta mitataan. Onneksi ajamista ei ole minulta kielletty. Ihan hyvin se tuntuu sujuvan, mutta tuntuma voi olla luuloteltu.

Nukuin hyvin viime yön omassa sängyssä.

Join eilen veden lisäksi limsaa, alkoholitonta olutta ja karpalomehua. Kaksi ensin mainittua ovat turhan energiapitoisia, mutta pelkän veden lipittäminen on todella kova haaste. Tiivisteestä sekoitettu karpalomehu on hyvä vaihtoehto. Tavallinen sekamehukin on. Eilen minulla oli taas liian hidas tahti. Sain kuitenkin 2,5 litraa kokoon.

Totesin illalla, että Mandelstam kirjoittaa kertomuskokoelmassaan myös myöhemmistä ajoista. Täytyy kirjoittaa runoilijan nimi ilman hattuässää, koska kyseisen kirjaimen kopioiminen muuttaa tekstin fontin postauksen loppuun saakka. Ei auta, että kirjaimen fontin korjaa oikeaksi.

Olen sattumalta huomannut, että Youtubessa on Tavenerin musiikkia, joka on sävelletty Anna Ahmatovan teksteihin. Tämä varmaan selittyy sillä, että Sir John Tavener kääntyi ortodoksiksi vuonna 1977. Ahmatova oli vakaumuksellinen ortodoksi. Tuskin Tavener tapasi koskaan runoilijaa. Tämä kuoli jo vuonna 1966. Ehkä kääntyminen selittää Tavenerin musiikin minimalistisuuden.

Alla esimerkki. Kaunista. Sanoista en saa mitään selvää. Tiedä, vaikka laulaisi venäjäksi.







Ei kommentteja: