Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 26. elokuuta 2016

Mitä Venäjä aikoo

Henkilön väitetään syyllistyneen epäasialliseen käytökseen tai kohteluun ja sanktio on lauennut. Epäilty sanoo, ettei hänelle ole kerrottu yksityiskohtaisesti, mitä hän on tehnyt. Viranomainen ei halua käyttää täsmällisempää ilmausta suojellakseen epäiltyä ja muitakin.

Venäjä on nostanut joukkonsa täyteen taisteluvalmiuteen joillakin alueillaan. Näinä viikkoina Suomen taivaalla harjoittelee viikatemiehiä eli ulkomaisia hävittäjiä. Nämä ovat hyvin voimakkaita viestejä. Venäjän toimet liittynevät Krimin ja Ukrainan itäosan tilanteisiin. Tällainen olisi joskus ollut tavatonta. Venäjän toimia käsitellään kummallisen vähän mediassa. Ennen vanhaan ajateltiin, että jos joukkoja keskitetään paljon rajoille, sota syttyy vääjäämättömästi.

Näin kävi ensimmäisessä maailmansodassa. Tosin sytyttimeksi tarvittiin muuan Gavrilo Princip, joka murhasi Itävalta-Unkarin kruununperijän. Syy oli periaatteellinen. Pyssymiehen sukunimi tarkoittaa sattuvasti periaatetta, ainakin ruotsiksi. Miten tätä nyt luonnehtisi. Nimi on enne.

Epäsuoraa viestintää.

Ei kommentteja: