Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 29. elokuuta 2016

Uskoako




Luulen että kovin hoikat sääreni ja lommolliset reisilihakseni ovat ainakin osasyyllisiä hoippumiseeni.

Eilen Isnäsissä ihmeteltiin muuttunutta ylkonäköäni. Kulmakarvat ja parta tummentuneet. Tarjottiin minulle etumimiä Jose (Hose) ja Pablo. Mieluummin Pablo. Tukka minulla on vasta lyhyttä naavaa. Vaimo pitää sitäkin tummana, mutta minä en ole varma. Kysyin allogeenisessa ryhmässä, muuttuuko väritys takaisin. Yksi sanoi ei muuttuneen takaisin, sitten oli muuttuneita.




Kerroin jo kuinka tapasin yhden entisen opiskelijani Emman pääaulassa. Mainitsin ulkonäköni muuttumisesta. Hän sanoi tunteneensa minut äänestä. No ainakaan se ei ole muuttunut.

Olo on ollut aika tasapainoinen tänään, siis mieli. Nukuin hyvin viime yön. En heräillyt. Edellisenä yönä kävin kolme kertaa eriössä, Mahtoikihan johtua poikkeuksellisesta unilääkkeestä. Olen editoinut ja julkaissut Love story kuutosen ja aloittanut seiskaa. Se ei tule ryöppyämällä, mutta sitä kuitenkin syntyy.

Tunsin aamulla ärsytystä kurkussa ja se punottikin vähän. Mietin pitääkö soittaa sairaalaan. En soittanut. Tällä kertaa taivuin antamiin homeopaattisiin pillereihin. Kurkku tuntuu paremmalta. Voiko johtua homeopatiasta? Voiko olla edes lumevaikutusta, kun minulta puuttu usko tuollaisiin lääkintöihin.

Olen tehnyt nyt punttijumppaa kahden kilon painoilla. Tuntuvat aika painavilta. Toivottavasti hoipertelijan puntit eivät ala tutista.

Mikäs tässä maalatessa ja kirjoittaessa sateeksi kääntyneenä päivänä, kun ei juuri ahdistakaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sorjat on sääret. Noillahan pääsee kohta sukkahousumainokseen ;)

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Onnistuisiko tuolijumppa nilkkapainoilla. Jumppari taitaa kyllä nämä asiat paremmin tietää. Kiva seurata iloista, uteliasta, realistista puhettasi. Meidän perheessä nukkumatti teki lakon n 2,5 kk siirrosta. Johtui silloin nopeasta sandimmun arvon putoamisesta tai jotain siihen liittyvää. Lääkkeen alasajon jälkeen hyvät unenlahjat. Tointumiseen menee nuorellakin melkein vuosi, vaikkei olisi infektioitakaan. Hiljaa hyvä tulee.

Heikki Honkala kirjoitti...

Olisi varmaan hyödyllistä ja onnistuisikin. Minun pitäisi vain hankkia nilkkapainot. Kiitos sinulle palautteestasi. Hienoa että teillä on toipuminen mennyt hyvin. Jospa minunkin sisäinen kelloni joskus asettuu paikoilleen.