Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 15. elokuuta 2016

Ihan hyvä

En saanut illalla unta. Aivoni innostuivat askaroimaan blogikirjoitusta eräästä teemasta. Piti ottaa toinen unipilleri. Se sai aivoni kohmeeseen. En kuitenkaan nukahtanut heti ja mietin, onko otettava kolmas. Se ei tuntunut hyvältä ajatukselta, kun unilääkkeet kyseessä. Nukahdin kuitenkin pian, enkä tiennyt mitään vaimoni yöllisestä paluusta kotiin.

Menin aamuvarhain Meikkuun. Pistoslabrassa oli jonoa. Soitin päiväsairaalaan. Sieltä kehoitettiin jonottamaan. Löysin yhden potilaskaverin seurakseni.

Menin sitten päiväsairaalaan. Olin ajatellut ottaa täydentävät unet, mutta minut istutettiinkin kömpelöön nahkatuoliin, joita on osalla osaston paikoista. Tipan saatuani sain lähteä morsiaimeni kanssa hematologian poliklinikalle lääkäriä tapaamaan. Se ei tapahtunut noin vain, sillä jonoa oli. Odotin ja odotin eikä vuoroani kuulunut. Luin Hesaria ja Mandelstamia.

Aloin epäillä olisiko minun pitänyt erikseen ilmoittautua lääkäriin. Morsiaimeni alkoi piipittää ja lähdin päiväsairaalaan. Menin sieltä aulan infoon ja aivan, minun olisi pitänyt ilmoittautua. Asia tuli kuntoon.

Symevene-annokseni loppui ja menin päiväsairaalaan. Laittoivat minulle huuhtelun.

Vihdoin vuoroni tuli. Kysyin lääkäriltä, mikä on tilanteeni. Ihan hyvä, hän totesi. Kävi ilmi, että Epstein-Barr - lukemani oli käynyt korkealla, mutta se oli pudonnut nopeasti. Kysyin, voisinko osallistua TaiK:in avoimen valokuvasukursille, jolla arvelin olevan vain 12 opiskelijaa, tai työväenopiston kursseille. Ensiksi mainittuun hän oli suostuvainen, mutta työväen opiston kursseilla olisi varmaan liikaa väkeä.

Neutrofiiliarvoni oli alhainen ja lääkäri totesi minun tarvitsevan kasvutekijäpiikin. Sellaista ei ollut päiväsairaalassa eikä hematologian poliklinikalla, mutta apulaisosastonhoitaja haki sellaisen 7B:ltä. Hän myös pisti piikin mahaani.

Päivä oli ehtinyt jo puoleen. Kävin lopuksi juomassa Pepsi Maxin kanttiinissa saadakseni lisää toteutumaa juomatavoitteeseeni.

Häntäkuurini jatkuu ensi maanantaihin eli sinne saakka joka päivä kerran sairaalaan. Sitten päättävät jatkosta.

Ei kommentteja: