Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 1. elokuuta 2016

Syyllinen on löytynyt

Jumppari kävi antamassa neuvoja. Sain uuden ohjepaperin, kun aikasemmin saadut ovat kotona. Osa samoja liikkeitä. Näissä ei tarvita käsipainoja. Harjoittelimme kävelemistäkin. Tuntuu, että joissakin mutkissa huippaa. Pohjilta taas aloitetaan.


Infektiolleni on nyt nimi. Se on stafylokokki. Sellainen hoidetaan Vancomysinillä. Joudun olemaan edelleen osastolla.

Katetrini ura jäänee lyhyeksi. Stafylokokkia on siinäkin. Saattaa olla jopa lähde.

Minun kropassani on ikävä dilemma. Suoneni ovat niin syvällä, että kanyylin laitta on painajaismaista. Siten kun tilannetta auttamaan asennetaan katetri, eikös se tuo huomenlahjana mukanaan sienen tai jonkin ilkeän basiliskon. Ei ole helppoa näillä täällä eikä ole minullakaan. Lääkäri totesi, että katetri joudutaan poistamaan.

Hän kertoi, että labrassa on sellainen laite, jolla voidaan tutkia, onko bakteeri resistentti aiotulle lääkitykselle. Vankomysin pystyy tuhoamaan stafylokokin, joten sitäpä sitten.

Tilanne on hyvä. Syyllinen on löytynyt.



Eilinen blogini sivunlatauslukema 8098 on korkein tähänastisista.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivon mukaan suostuvat ottamaan verikokeet katerin kautta. Tuon vancomysin saattaa vaatia ns pitoisuusseurannan verikokeena.

Tsemppiä hurjasti ja voimia! Älä anna basiliskoille periksi!

t Äiti 77

Heikki Honkala kirjoitti...

Onneksi ovat viimeiset kerrat ottaneet katetrin kautta. Voi olla, että veriviljely vaatisi piikityksen. Kiitos kannustuksesta Äiti 77