Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 22. elokuuta 2016

Hyvin menee

Kävelen edelleen kävelykepin kanssa ulkona, mutta hematologian poliklinikalla kävi hyvin. Olin kahdeksan jälkeen Meikussa, hieman myöhässä. Sain labrassa jonotusnumeron, joka osoitti minun olevan kahdeskymmenes. Minun oli määrä mennä lääkärijonoon yhdeksältä. Ei näyttänyt hyvältä. Menin odotustilan ulkopuolelle ja soitin päiväsairaalaan, jossa minun piti saada Symeveneä. Siellä pähkäiltiin asiaa hetken verran ja sitten minua kehotettiin tulemaan sinne. Sinne oli tulossa liikkuva labra ottamaan näytettä jostakin potilaasta. Minut voitaisiin hoitaa samalla.

Menin paikalle ja pääsin punkkaan. Minut liitettiin morsiaimeen, jota ei viedä koskaan vihille. Lähdin sitten liikkeelle kumppaneineni, kävin ilmoittautumassa lääkärijonoon ja menin hemapolille odottamaan vuoroani.

Pääsin aikanaan sisään. Nyt sain hyvia uutisia. Symevenetiputus lopetettaisiin tähän kertaan. Sairaalaralli loppuu. Katetri poistetaan. Seuraava kontrolli on vasta kahden viikon päästä ja sitä seuraava on kolmikuukautistarkastus, mikä aika lasketaan kantasolusiirteen saamisesta.

Keskustelimme myös horjumisestani. Lääkäri ei tuntunut olevan siitä huolestunut. Kun kysyin mahdollista syytä, hän mainitsi, että kaulasuonessani on ehkä ollut tukos. Kuvissa sitä ei kuitenkaan näkynyt. Kuulin eilen ystävältämme, joka on röntgen-sairaanhoitaja, että tukos voi vaikuttaa myös jälkeenpäin. Lopputulema oli, että monet asiat ehkä vaikuttavat yhtä aikaa.

Aurinko paistaa pilven raosta.

Totesin lääkärille, että yksittäisiin käynteihin ei varmaan saa taksilappua. Hän sanoi ettei tällä osastolla kirjoiteta sellaisia. Täällä käydään julkisilla. Näytin hänelle lappuani, joka oli kirjoitettu tähän päivään asti. Hän näytti vähän vaivautuneelta.

Lääkäri antoi aikanaan mennä TaiKin avoimen valokuvauskurssille, jolle arvelin tulevan 12 opiskelijaa. Nettierittelyn mukaan tulee viisitoista, mutta tuskin muuttaa asiaa. Työväenopistojen kursseilla hän arveli olevan enemmän väkeä. Minun mielestäni yhdessä bussissa voi olla enemmän porukkaa kuin mainituilla kursseilla.

Lapun kirjoitti aikoinaan sairaanhoitaja ja lapussa on hematologian poliklinikan leima. Siellä juuri olin. Tällaiset asiat koen kiusallisiksi.

Tapasin hoitajan käytävässä. Hän lupasi tehdä tarvittavat varaukset. Palasin päiväsairaalaan. Kun sitten huuhtelu oli hoidettu, minut vapautettiin.

Kävin saamassa hoitajalta aikataulutietoja. Katetrini poistetaan huomenna klo 12.30. Samalla reissulla otetaan verikoe.

Minun piti käydä otattamassa pari verikoetta lisää. Kävin labrassa toteamassa, että jonoa on vielä.

Menin kanttiiniin, join mustikka-Novellen ja juhlistin päivää kahvilla kermaisen munkin kera.

Kolmijaloittelin Töölöntullin pistosasemalle Topeliuksen kadulle. Sielläkin oli jonoa, mutta ovet vetivät.

Lähdin takaisin Haartmaninkadulle ottaakseni taksin. Matkalla juolahti mieleeni, että voisinhan mennä raitsikalla keskustaan ja sieltä metrolla kotiin. En ollut kuitankaan varma, voiko sporasta enää ostaa lippua. Asiasta on ollut jotakin julkisuudessa. Oli alkanut sataa.

Jatkoin matkaa Lääketieteellisen kirjaston vieressä olevalle taksiasemalle. Kysyin etummaiselta kuskilta. pääsisinkö sateensuojaan ja veisikö hän minut Herttoniemeen. Sehän sopi. Juttelimme niitä näitä. Kuski kertoi, että hän oli ollut aiemmin kolme vuotta yrittäjänä. Oli kestänyt kaksi vuotta, että hän pääsi omilleen. Ymmärsin hänen tarkoittavan yrittäjyyden jälkeistä aikaa, mutta voin olla väärässä.

Kävin Hertsikassa apteekissa ostamassa Primaspania. Se oli kumma kyllä halvempaa ilman reseptiä kuin reseptillä. Reseptiostokseen lisätään jokin käsittelymaksu.

Kadulla kävi niin kuin joskus käy. Kauempana käveli henkilö, joka näytti tutulta. Katsoin häntä tutkivasti ja hän käänsi kasvonsa ylävinosuuntaan. Jaaha, hän onkin K.H. - TV:stä tuttu.


Iltasanomat kertoo artikkelissaan, että autokauppiaan hinnoittelevat vaihtoautot Autovistan Vis Online -ohjelman avulla. Käytäntö johtaa siihen, että vaihtoautoista maksetaan niiden markkina-arvoa vähemmän. Tämä haiskahtaa kartellilta, koska asiakkaan ostaman uuden auton hinnasta vähennetään vaihtoauton hinta.


Tapasin erään potilaskaveri. Hän oli käynyt lääkärillä. Tämä on saattanut tapahtua aikaisemmin. Lääkäri oli ollut kovin negatiivinen. Lopussa hoitaja oli sanonut, ettei arkkua tarvitse vielä hankkia. Kaverini oli tuntenut itsensa muserretuksi. Ei noin! Pitääkö alkaa pelätä noita lääkärikäyntejä.

Ei kommentteja: