Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 4. elokuuta 2016

Maksa vaivaa?

Maksa-arvoissa on jotakin häikkää. Minut lähetettiin magneettikuvaukseen. Tutkimusta ei tehty käsianturilla vaan isolla, teleportin näköisellä laitteella. Varjoainetta varten asennettiin kanyyli. Katetria saisi käyttää vain erikoisluvalla. Sitten mies pankolle pitkälleen, tyyny pään alle, koroke jalkojen alle, hälytyspallukka käteen, kuulokkeet korviin ja suojus mahan päälle (kumma kyllä).

Sitten mies liukui uuniin, joka on ahdas, pitkänomainen tila. Välillä kuului komentoja "Kevyt hengitys - pidätys - saa hengittää". Välillä kaikenlaisia konemaisia ääniä. Aika ajoin pankko siirtyi hieman. Pidätysajan äänet vaihtelivat vaiheen mukaan. Kumahduksia, viiltoääniä, rummutusta ja niin edelleen. Jostakin syystä varjoaine ruiskutettiin vasta jossakin keskivaiheilla. Kanyylin kohdalla tuntui viileältä ja suuhun tuli tuo tuttu tunne. Prosessi kesti puoli tuntia.

Tänäänkin oli hyvä vieraskeli. Huoneessa odotti kaksi vierasta, kun palasin kuvauksesta.

Veriarvot ovat parantuneet ilahduttavasti. Hemoglobiinikin on noussut sataanyhteen.

Hb  101 (89)(89)(87)
Leuk. 5.3 (4.9)(6.8)(3.8)
Neutr. 1.03 (0.82)(0.94)(1.05)
Tromb. 145 (113)(113)(119)
CRP 28 (32)(40)(143)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen seurannut blogiasi alusta asti, lukenut lähes kaikki päivityksesi. En ole juurikaan jättänyt merkkejä vierailuistani, vaikka olen ajatuksissani kantanut ja muistanut. Haluan nyt laitraa terveiset, että tunnen myötätuntoa sinua ja puolisoasi sekä muita läheisiäsi kohtaan ja haluan toivottaa voimia ja rohkaisua jokaiseen päivään ja hetkeen. Jumalan rakkaus olkoon jokaisessa hetkessä läsnä ja antakoon voimaa. - terveisin SY

Heikki Honkala kirjoitti...

Kovasti kiitoksia SY lämpimästä viestistäsi. Jaksamista, iloa ja oloa sinullekin.