Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 1. elokuuta 2016

Laskut vinksin vonksin


Tiedän, että joudun maksamaan hoidoistani vain rippusia niiden oikeisiin kustannuksiin verrattuina. Silti rippusistakin koostuu tuntuvia summia yhden perheen talouteen. Luulin, että sairaalamaksuissakin olisi jokin katto, mutta meidät onkin siirretty halvempaa hintaluokkaan. Kyllä me näistä selviämme, mutta laskutukseen liittyy kiusallinen ongelma.

Laskujen pitäisi tulla Nordean verkkopankkiin, mutta vain osa tuntuisi tulevan. Osa laskuista lähetetään paperisina, mutta vain ne, jossa on liitteitä.

Kun laskut eivät löydä verkkopankkiimme, ne tuntuu löytävän perintäfirmaan ja sieltä perinteisenä postina meille. Tuleehan ne niinkin maksettua, mutta ei kovin tyylikkäästi ja lisäkustannuksiakin tulee, kiusallistakin. Onkohan tässä perintäfirma keksinyt hyvän tavan lisätä bisnestään. Tuskinpa sentään.

HUS:n laskutuksessa kehotettiin ottaamaan yhteys Nordeaan, mutta en tiedä voivatko sielläkään löytää syytä. Ehkä kehoittavat ottamaan yhteyden HUS:n laskutukseen.

Toivottavasti tämä sotku jotenkin selviää. Tumpulasormena en sulje pois omaakaan mahdollista osuutta keitoksen kokkaamiseen.

Ei kommentteja: