Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 3. elokuuta 2016

Sytomegalo voi kestää kauankin


Ei ihme, ettei tekemisjaksaminen ole iskussa, kun hemoglobiini näpöttää 90:n paikkeilla. Leukosyytit heittelevät kummallisesti. Neutrofiilit painuvat alaspäin, joten vastustuskyky heikkenee. Onneksi tulehdusarvo CRP matkaa sinne minne kuuluukin. Kai nuo arvot ovat ymmärrettävät, kun ajattelee, millainen taistelutanner kroppani on.

Uusi veri ottaa vartaloani haltuunsa. Samalla veriryhmäni muuttuu. Mikähän sekasikiö se tällä hetkellä lienee. Yksi bakteeri ja kaksi virusta ovat aktiivisina. Kaikenlaiset lääkemömmöt virtaavat läpi verenkiertoni.

Hb  89 (89)(87)
Leuk. 4.9 (6.8)(3.8)
Neutr. 0.82 (0.94)(1.05)
Tromb. 113 (113)(119)
CRP 32 (40)(143)

Jokin lääkevaihdos on tehty. Varmaankin osuu entistä paremmin maaliinsa. 

Jumppari kävi tuomassa kilon käsipainot ja ohjeet. Vedettiin ne kertaalleen läpi. 

Vierasonni on jatkunut. Tänään kävi kaksi. 

Ymmärsin lääkärikierroksella, että minun ei kannata haaveilla kovin pikaisesta kotiinpääsystä. 

Näihin lapsuustautiviruksiin vaikuttaa vielä yksi tekijä, josta en ole kertonut. Jos siirteen luovuttaja ei ole sairastanut samaa virusta, sen nujertaminen minussa on haastavampaa kuin jos hän olisi. 

Kyselin "rintamatoverien" kokemuksia näistä tämänhetkisistä krempoistani Facebookin Alloryhmästä. Opin että nämä saattaa kestää pitkäänkin, ainakin sytomegalo. Yksi potilas oli potenut kolme ja puoli kuukautta sytomegaloa. Koko ajan käynyt kaksi kertaa päivässä sairaalassa tiputuksessa. Sytomegalo saattaa myös uusiutua. 




Ei kommentteja: