Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Olohuoneateljee toimii

Olohuoneen uusi mööbleeraus toimii lupaavasti, nimittäin maalaamisen kannalta. Tarvikkeet ovat hyvin ulottuvilla päätyseinän kaapissa ja samalla ovien takana piilossa. Ison pöydän päällä on kätevä maalata. Minulla on siinä kerniliina suojana. On tilaa liikkua.

Nyt työt kuivuvat pöydällä, mutta pitäisi ratkaista vielä, missä ne voisivat olla, kun vieraita tulee. Ehkäpä siinä pöydän päällä. Tarjoilu voisi hoitua pyörälliseltä Aalto-pöydältä.

Olisi hyvä, jos valmiita tötä varten olisi säilytyspaikat. Matala, mutta iso vetolaatikosto olisi hyvä. Samoin ristikkomainen teline, jossa niitä voi lehteillä.


Olen saanut selville, että Vantaan työväenopisto järjestää syksyllä lyhyen kehystyskurssin. Täytyy olla skarppina, että muistan ilmoittautua ajoissa. Toivoisin voivani alkaa itse kehystää töitäni. Silloin ateljeesta tulisi vielä työhuonemaisempi. Ehkei siinä kovin järeitä työvälineitä tarvita, jokin työskentelytaso kuitenkin.


Sain sunnuntain kyläilyreissulla vinkin, että yläkroppaa voi treenata punnertamalla. Isäntä kertoi, että ahkeroi kymmenen punnerrusta päivässä. Hyvin näytti sujuvan. Aluksi oli ollut hankalaa, mutta aika nopeasti voimat olivat lisääntyneet. Yritin tänään, enkä saanut yhtä ainutta aikaiseksi. Vaimo tiesi helpomman version eli yläruumiin nostamisen. Silläkin voi harjoitella ainakin kunnes saa yhden oikean aikaiseksi.





Ei kommentteja: