Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Porissa ja Porin liepeillä

Kyläilimme ja yövyimmekin eläköityneen kollegani luona Liinaharjassa. Hänen kotoaan on paratiisimaiset näkymät. Kollegani vanhemmilla on ollut tiilitehdas aikoinaan paikalla ja muitakin yrittäjia siellä on ollut. Kun savea on käytetty, on maata kaivettu ja syntynyt monttuja. Niissä on nykyään vaihtuva vesi ja ne ovat kasvaneet lumoaviksi lammiksi, joiden partaille uudet asumukset on rakennettu. Joutsenet, sorsat ja lokit viihtyvät. Joskus haikaratkin.

Vierailimme myös tätini luona Ulvilassa. Hän on ollut sotalapsena Gotlannissa viisi vuotta ja näytti meille kirjaa, jossa kerrottiin hänen silloisesta kotiseudustaan. Oli kiva kuulla hänen muistojaan noista ajoista.

Kävin Keski-Porin kirkon sankarihautausmaalla isoisäni haudalla. Hän kaatui talvisodassa.

Turisteilu Porissa jäi aika vähiin tällä kerralla. Oli kaunis ilma ja kuvailimme Kokemäenjoen maisemia. Kävin Puuvillan rakennuksessa ostamassa Satakunnan Kansasta talvisotaa käsittelevän lehden. Porin Puuvilla oli aikoinaan isoisäni työantaja. Vanhan tehdaskompleksin taakse on rakennettu valtava kauppakeskus Puuvilla.

Eilen tullessamme Poriin kadotimme Rantatien merkit jossakin Tuorsniemessä. Löysimme ne tänään ja lähdimme jatkamaan reittiä, joka ohjasi meidät Ulvilaan ja Nakkilaan. Sen jälkeen reitti jatkui jostakin Luvian länsipuolelta Eurajoelle, jossa kävimme tutustumassa Eurajoen kristilliseen kansanopistoon, joka oli isäni ensimmäinen työpaikka opettajana 1952-1953. Päärakennus on varmasti suunnilleen ennallaan, mutta ympärillä on useita uudempia rakennuksia. Otin viedeota, jolta voin näyttää isälleni, miltä opisto nykyään näyttää.

Nyt olemme Raumalla ystäviemme luona ja huomenna matka jatkuu Turun suuntaan.




Ei kommentteja: