Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Rymsteeraus - tuo parisuhteen kuntotesti

Ideoimme vaimoni kanssa viime vuonna, että laitamme olohuoneemme ateljeeksi, makuhuoneemme olohuoneeksi ja nykyisen maalihuoneeni makuhuoneeksi. Rymsteeraus voisi tapahtua vaikkapa elokuussa tai ainakin alkaa. Nyt en haluaisi katkaista maalausputkeani.


Voimme myös kokeilla, onko liittomme kehittynyt neljässäkymmenessä vuodessa rymsteerauksen kestäväksi. Lähtötilanne on haasteellinen, koska minä olen epäkäytännöllinen ja hän ei, ainakaan tässä asiassa. Riski on siinä, että hän sanelee uuden tilanteen ja minä alennun lakeijaksi. Hän oli jo piirtämässä uuden fromaatin, mutta ystävällisesti lopetti, kun kerroin menettäväni mielenkiintoni. Hyvä signaali!



Maalihuoneeni ei toimi, koska sinne on kertynyt taiteilutarvikkeiden lisäksi kaikenlaista muutakin. Sitäpaitsi sen haltija on sotkupytty, joka ei oikein osaa hommailla ahtaudessa. Olohuone on mainio vaihtoehto silläkin uhalla, että sotkupytty siirtyy sinne puuhailemaan. Kiitos rakkaalle vaimolleni mielen avaruudesta.







Hankkeeseen liittyy juttuja, jotka pitäisi ratkaista. Miten saada mööpelin toimimaan uudessa konstellaatiossa ja miten saada ne siirretyiksi. Yksi vaikeuttava seikka on se, että pitäisi käydä tavaroita läpi ja heittää paljon surutta pois. Ei ole helppoa, paitsi puolison tavaroiden osalta. Vaimo on tosin jo ansiokkaasti aloittanut ja aikoo jatkaa ystävän kannustaman poisheittämiseen. Voi olla, että joudutaan käyttämään rahaa uusiin tai käytettyihin kalusteisiin. Sille olisi muutakin käyttöä.



Sellainenkin etu olisi näkyvissä, että uudessa makuuhuoneessamme ei olisi kirjoja. Tunnelma olisi rauhallisempi unta varten. Nykyisessä makuuhuoneessamme on Ikean hyllyjä (paksuseinäiset) ja kaappeja, joita ei enää ole myynnissä. Ne voisivat jäädä sinne, mutta niitä tarvittaisiin lisää.

Olohuoneessa ja siitä jatkuvassa käytävässä on Ikean Billy-hyllyjä. Niissäkin on kirjoja. Olemme yrittäneet perata kirjastoamme pienemmäksi, mutta huonolla menestyksellä. Hyvä kuitenkin, jos niitä ei olisi enää makuhuoneessa.

Tässä voisi soveltaa homman suunnittelemisen joukkoistamista. Tervetuloa mukaan ideoimaan!

Ei kommentteja: