Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

"Elokuvatähdeksi"


Tänään yhdeltä seisoi ovellamme kolme raikasta, nuorta ihmistä. He opiskelevat medianomiksi Lahden ammattikorkeakoulussa. He tekevät lyhytelokuvaa kurssityönään.

Syy kohtaamiseemme palautuu siihen, että yksi heistä etsi Refugee Hospitabily Clubin sivulla henkilöä, joka on aika äskettäin alkanut tehdä vapaaehtoistyötä ja joka ei ole nuori eikä punavihreä. Kun tuntomerkit vaikuttivat sopivan, ilmoitin, että jos muita ei löydy, minä en pelkää kameraa. Hyvin pian huomasin olevani valittu videon päähenkilöksi.

Video julkaistaan opiskelijoiden kurssin muiden videoiden kanssa jollakin journalistisivulla.

Tänään tapasimme, tutustuimme ja nauhoitimme jo haastattelua.

Tapaamme kaikkiaan kolme kertaa. Aineistoa kertyy runsaasti, mutta lopullinen elokuva tulee olemaan viiden minuutin pituinen. Reunaehtona tekemiselle on, että puhuvaa päätä ei kuvata. Filmissä tulee siten olemaan still-kuvia ja videoleikkeitä yhdistettynä haastatteluun.

Haastattelua nauhoitettiin tänään kannettavalla mirkofonilla, johon ääni taltioituu SD-kortille. Laitteeseen liittyi mahdollisuus tarkkailla ääntä kuulokkeilla tai korvanapeilla. Sellaista vempelettä en ollut ennen nähnyt. Mukavaa seurata, miten alan opiskelijat toimivat. Itsekin kun olen tuollaisista hommista kiinnostunut.

Nuoret olivat oikein mukavia. Aika syvissäkin vesissä välillä tarvottiin.

On oikein mukavaa ja antoisaa työskennellä heidän kanssaan.

Ei kommentteja: