Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Aikaloikkia

Käytämme koululla opetuksessa videoita, jotka ovat valitettavasti aika vanhoja. Meille sopivia aiheita ei julkaisija ole nähnyt tarpeelliseksi uudista pitkään aikaan. Niinpä videoilla on ikää viidestätoista päälle pariinkymmeneen vuoteen.

Videoiden sisältö on varsin käypää, mutta kaikkia niissä esiintyviä yrityksiä ei enää ole ainakaan samalla nimellä ja markkoja tietenkin käytetään.

Elämä videoissa näyttää hämmästyttävän samalta kuin nykyään. Vaatetus näyttää saavuttaneen jo 90-luvulla tyylin, joka ei ole kovin paljoa muuttunut. Kansitakit olivat tuolloin muotia ja se on mennyt ohi. Kännykät olivat jo keskuudessamme. Teho on muuttunut paljon, mutta koko ei.

Tietokonenäytöt ovat muhkeita ja jossakin näkyy vielä merkkipohjainen käyttöliittymä. Ainoa todella suuri tekninen läpimurto, joka on tänä aikana levinnyt käyttöön, on internet. Se ei ole kovin paljoa muuttanut elämisen ilmiasua. Aikaa se toki vie paljon.

Jos voimme siirtyä 20 vuotta ajassa taaksepäin, elämisen ulkonäkö ei taitaisi aiheuttaa kovin paljoa vieroitusoireita.

Jos kuvitellaan saman pituista hyppäystä 50-luvulta 70-luvulle, muutos olisi huomattavasta suurempi.   Aika paljon pienempi se olisi luullakseni 50-luvulta 20 vuotta taaksepäin. Siinä oli sota-aika välissä, mikä hidasti muutoksia, vaikka sanovat sotien tosin vievän teknistä kehitystä eteenpäin. Toivottavasti niitä ei kuitenkaan sen vuoksi käydä.

Miltähän maailma näyttää kahdenkymmenen vuoden päästä. Aika isoja muutoksia voi olla edessä.




Ei kommentteja: