Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 3. syyskuuta 2015

Elegantti kulkupalvelu kai katoaa


Olimme parikymmentä vuotta ilman omaa autoa, kunnes hankimme tänä vuonna pikkuisen Mersun terveydellisistä syistä.

Olemme oppineet miten hienot liikkumispalvelut Helsingin seudulla on. Julkinen liikenne on hyvä, vuokra-auton saa helposti ja näitä voi täydentää yhteiskäyttöautoilla.

Julkisessa liikenteessä on täällä ollut muiden kulkumuotojen lisäksi elegantti innovaatio tarjolla.  Kutsuplus on bussi, joka hakee asiakkaan toivomalta pysäkiltä ja vie hänet hänen haluamalleen pysäkille. Palvelu on vähän kuin bussin ja taksin välimuoto. Hinta on isompi kuin tavallinen bussimatka, mutta silti kohtuullinen.

Juttelin tänään työkaverini kanssa, joka on mukana politiikassa ja luottamustointensa kautta tietoinen tulevasta. Valitettavasti Kutsuplus todennäköisesti jää pois käytöstä. Palvelulla on haluttu houkutella autoilijoita käyttämään julkisia, mutta niin ei ole käynyt. Palvelua ovat käyttäneet ne, jotka jo muutoinkin käyttävät julkisia.

En ole itse kokeillut palvelua, mutta se tuntuu fiksulta vaihtoehdolta. Hienoa, että uusia ideoita kuitenkin kokeillaan.

Kuulin kollegaltani positiivistakin. Ensi kesänä stadissa pitäisi olla kunnon kaupunkipyöräjärjestelmä tarjolla. Olen sellaisia kokeillut Pariisissa ja Strassbourgissa. Hienoja palveluja ovat. Pariisissa voi ottaa pyörän tarvitessaan paikoista, joita on joka puolella. Puolen tunnin käyttö on ilmaista. Järjestelmään pitää rekisteröityä, joten jos heität fillarin Seineen, joudut maksumieheksi. Pyörissä on valot ja vaihteet. Niitä huolletaan, joten ne myös toimivat.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

;) Kuten aikaisemminkin on sanottu, toisten rahoilla on hyvä olla hyvä ihminen. Kutsuplussan jokaista matkustajaa tuetaan yhteisistä varoista vähintään 20 eurolla. On ollut tieto, että jopa 39 eurolla, mutta se lienee jo niin suuri summa, että siitä voisi nousta jotain pihinää. Kaiken lisäksi kysymyksessä on eri markkinalle tarkoitettu tuote ja tämä PK-seudun kokeilu on vain kokeilu, mutta pisnismiehet homman takana tietysti kiittävät subventiosta.

Heikki Honkala kirjoitti...

Niinpä vain. Useimmat ihmiset ovat luonnostaan varovaisia omaksumaan uusia palveluja ja siksi break evenia jouduttaisiin odottamaan pitkään nykytaksoilla. Tämänpäiväinen Hesari kertoo, että stadin taksiautoilijat ovat kiinnostuneita jatkamaan systeemiä. Hinta olisi varmasti korkeampi matkustajalle, mutta saattaisi silti houkutella. Kutsplussan rahat eivät menisi kokonaan Kankkulan kaivoon, jos kehitys jatkuisi noin. Olisi luontainen kahitysaskel Seutulan keltaisille takseille, jotka voivat viedä samalla keikalla useampaan osoitteeseen.