Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Kyykkäämään pakolaisten kanssa


Tein Refugee Hospitality Clubin FB-sivulla ehdotuksen, menisimme sivun jäsenten ja pakolaisten kanssa pelaamaan kyykkää vaikkapa Kaisaniemenpuistoon. Kerroin samalla, että isäni on Karjalan evakko ja äitini sotaorpo. Kyykkä on karjalainen perinnepeli.

Ehdotukseni on otettu hyvin lämpimästi vastaan ja sieltä varmaankin pelaajat saadaan kokoon. Kysyin miten saisinn pakolaisia mukaan. Neuvottiin, että vastaanottokeskuksen ilmoitustaululle voisi panna ilmoituksen asiasta. Olen ajatellut mennä käymään Kaarlenkadun vastaanottokeskuksessa. Ehkäpä pääsen esittelemään idean suoraan pakolaisille ja kysymään, ketkä olisivat halukkaita.

Karjalainen kyykkäpeli voisi sopia tähän, koska suurin osa sota-ajan evakoista tuli Karjalasta. Olen kiitollinen siitä, että isääni ja hänen vanhempiensa perhettä autettiin, kun he olivat hädässä. Tämä on pieni ele soihdun kantamiseksi eteenpäin.

Kyykän oppii hyvin nopeasti ja on samantekevää, kuka minkäkin pelin voittaa. Se sopii oikein hyvin seurapeliksi.

Jos suunnitelma toteutuu, voimme tutustua muutamaan pakolaiseen ja osoittaa, että he ovat tervetulleita. Samalla voimme toivottavasti tarjota heille mukavan hetken vastaanottokeskuksen arjen lomaan.

Ei kommentteja: