Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 14. tammikuuta 2016

Dramatiikkaa

Tänä aamuna viittä vaille kahdeksan kuului taas kaiuttimesta äänekäs elvytyshälytys. Osoite oli tällä kertaa meidän osastomme. Se pisti mietteliääksi. Ei kai vaan potilas, johon tutustuin eilisiltana ja jonka kanssa oli mukava keskustella. Hoitajat eivät saa kertoa meille mitään.

Osasto on ollut hieman sekaisin tapahtuneen johdosta. Huonekuntamme tämänpäiväinen hoitaja selvisi vasta kymmenen jälkeen. Asiat kuitenkin hoituivat. Morsiaimeni käytiin päivittämässä (uusi pullo), vaikka oma hoitaja ei ollut vielä selvillä.

Lääkärikierros oli epätavallisen varhain. Minulla tulee olemaan vilkas toimenpidepäivä tänään. Käyn tänään TT-kuvauksessa ja ultrassa. Näillä varmistetaan, ettei minulla ole sientä sisällä. Se jo tiedetään, ettei veressäni ole tatteja eikä muita itiökasveja. TT-kuvaus on samalla lymfoomakontrolli, jonka tuloksista luvattiin soittaa Syöpäklinikalle.

Minulta otetaan tänään myös luuydinnäyte. Sillä varmistetaan toisen sytostaattikierroksen tulos. Minun katsotaan nyt toipuneen siitä. Veriarvoni ovat riittävän hyvät. Neutrofiilien matalaa arvoa ei lasketa, koska voi olla, että kone ei pysty tuottamaan oikeaa arvoa. Arvo voi olla parempi kuin kone osoittaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

upeat uutiset! Kaunista päivää sinulle ja teille t markkis

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, ei ainakaan veressä ole sientä. Kiitos sitä samaa sinnepäin Markkis!