Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Vointikatsaus


Lievää pahoinvointia. Eilen osastolla lääkäri lupasi laittaa sähköreseptin Primperanista. Tujumpaa lääkettä, Granisetronin vastinetta, hän ei pitänyt tarpeellisena. Sanoi sitä käytettävän sytostaattihoitojen yhteydessä.

Olemme nyt aika siipirikkopari, koska vaimoni toipuu vieläkin korvatulehduksestaan. Onneksi minun vointini paranee kohisemalla nyt veritankkauksen jälkeen, kunhan vain nukun riittävästi. Tänään täytyy hakea täydennystä ruokakaupasta. En saanut eilen lähdetyksi. Voisi mennä jopa kävelemällä, mutta kärryn vetäminen ylämäkeen lienee liikaa. Autolla onneksi pääsee lähelle. Vaimo sanoi, etten saisi mennä. Lupasin käydä sen verran vikkelästi, ettei pöpöt ehdi tarttua. Kyllä minä jo kotihommiinkin pystyn, mutta vaimo tahtoo toppuutella.

Kävelin eilen Hiihtäjäntien päätyyn ja takaisin. Olisin päässyt pidemmällekin, jos ei olisi korvat niin palelleet. Arkihommat ovat hyvä tapa saada kroppaa treenatuksi nyt, kun olen taas nousemassa kohden remissiota eli oireiden lievenemistä.

Seuraava verikoe ja katetrien (sain opastusta, että katetria ei kirjoiteta deellä) huolto on tiistaina. Kiinnostavaa nähdä, miten arvot nousevat.




7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voimia Sinulle Heikki. Mukavaa lukea kun olet niin myönteisellä asenteella liikkeellä.Voimia ja Siunausta tuleviin päiviin.

Unknown kirjoitti...

Voimia Sinulle Heikki. Mukavaa lukea kun olet niin myönteisellä asenteella liikkeellä.Voimia ja Siunausta tuleviin päiviin.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Kalevi! Mitä sinulle kuuluu?

Anonyymi kirjoitti...

Moi Heikki! Hyvä kun vointisi on kohenemaan päin ja varmasti nuo arkipuuhatkin sitä edesauttavat. Mulla kun tuo lonkanvaihto on jossain vaiheessa edessä niin hommasin kuntopyörän ja olen sillä uskollisesti polkenutkin. Täällä äiti vähän haikealla mielellä kun esikoinen lähtee huomenna armeijaan. Taas uusi itsenäistymiskynnys.. Hyvää alkavaa viikkoa ja toipumista myös Saaralle! Valkealan Anu

Heikki Honkala kirjoitti...

Hei Anu!! Hyvä kun mainitsit kuntopyörän. Meilläkin on sellainen ja se voisi olla minullekin sopiva kuntoilumuoto nyt. En ehdi liian pitkälle, jos en jaksa takaisin :) Se on tuo tyhjenevän pesänkin vaihe elettevä. Meillä on se vaihe jo päättynyt. Se kannustin asiaan liittyy, että joskus saat ehkä nauttia lastenlasten seurasta. Mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin ja terveisiä Saaralta! Heikki

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos sanoistasi ja Saaralle myös Terkut. Mulle kun ei kävely oikein kuntoiluna nyt käy niin kuntopyörällä heittää hyvän lenkin eikä tarvi huolehtia että jaksaako takaisin :). Anu

Heikki Honkala kirjoitti...

Voimia ja intoa kuntopyöräilyyn Anu!