Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Onneksi on Riston Valinta

Tämä maailma rakastaa ristiriitoja ja vastakkainasetteluja. Yleisön huomio saadaan herätetyksi metelillä sekä väri- ja äänitehostein, puhumattakaan taisteluasetelmista kuten A-Talkista.

Onneksi on Riston Valinta. Risto Nordellin ohjelma on varmasti Yle Ykkösen sielukkainta kuultavaa. Ajatella että maailmassa on olemassa tällainen harmonian keidas, jolla voi levähtää kaikesta maailman hulinasta. Ohjelma on suosittu, joten rauhallekin on vielä tilausta.

Risto soittaa ohjelmassaan taivaallisen kaunista vanhaa ja uudempaakin musiikkia. Nyt hänellä on uusi aluevaltaus, joka sopii minulle hyvin. Hän käsittelee nyt ohjelmissaan myös maalauksia.

Vaimoni on vanha ja uskollinen ohjelman ystävä. Hän on ollut niin aktiivinen, että on päässyt jopa Riston tuttavaksi. Olin otettu, kun sain hänen kauttaan Ristolta terveisiä. Minä vasta nyt laittauduin ohjelman Fb-ryhmän jäsenjonoon odottamaan Riston hyväksyntää.

Tämän päivän ohjelman taideteosvalinta on Fra Angelicon (Enkelimäinen Veli) Marian ilmestys. Maalauksen sisältöä analysoi mielenkiintoisesti Riston lisäksi taidehistorioitsija Liisa Väisänen. Teos edustaa varhaisrenessanssia eli perustana on gotiikan jäykkä ilmaisu, mutta siinä on jo renessanssin liikettä, erityisesti enkelin jaloissa.


Ohjelma liittyy sattumalta tuttuihin paikkoihin. Olemme käyneet vaimoni kanssa San Marcon luostarissa Firenzessä, jossa Fra Angelico aikoinaan vaikutti. Risto kuvailee elävästi myös Suomen Rooman-instituutin Villa Lantea, joka sijaitsee uskomattonan kauniilla Gianicolo-kukkulalla Roomassa. Sieltä on uskomattoman kaunis näköala Rooman ylle.

Suosittelen lämpimästi Riston seuraa!






Ei kommentteja: