Eilen oli aika työpäivä, kun tein alustavat kurssisuunnitelmat viimeisen jakson kursseille. Osalle pitää miettiä vielä lisää ohjelmaa, koska niissä näytti olevan enemmän tunteja kuin muissa.
Kahdeksan kurssia tietää kahdeksaa taidenäyttelykäyntiä. Ei hassumpaa. Niitä voisi yrittäää keskittää siten, että voisin olla parina kolmena päivänä museoissa, tavata niissä oppilasryhmät ja kiertää näyttelyitä.
Kiasma avautuu taas remontin jälkeen. Siellä on useita näyttelyitä. Jos neljä ryhmää vierailee siellä, kukin voisi keskittyä yhteen näyttelyyn erityisesti ja muihin pikaisemmin. Kukin saisi oman erikoisnäyttelynsä, johon voisin tilata esittelyn. Tarjolla ovat valokuvaaja Robert Mapplethorpen näyttely, Elementit (erilaisia materiaaleja), Face to Face (muotokuvia) ja Ismo Kajander Anarkisti. Täytyy vielä miettiä kunkin näyttelyn soveltuvuutta tarkoitukseen. Joskus näyttelyt voivat olla liian rajuja nuorelle mielelle.
Ateneumin kokoelmanäyttely ja Ismo Höltön valokuvat ovat hyvä yhdistelmä parille ryhmälle. Synaesthesia sopisi hyvin, mutta ehtii päättyä. Pitää varmaan itse käydä. Interaktiivisia ääni- ja valoinstallaatioita.
Ehtisinköhän käydä yhden ryhmän kanssa katsomassa Taidehallin Värin, Viivan ja Neliön? Joku voi kutsua konstruktivisteja liikennemerkkimaalareiksi, mutta aika komeita työt voivat olla. Myöhemmin Taidehallissa on Guggenheimin arkkitehtuurikilpailun loppusuoratöihin ja muihinkin. Hyvä vaihtoehto.
Amos Anderssonilla on kiinalaista nykytaidetta. "Kiinan muuttuvat maisemat" sisältää tussitöitä. Ehdottomasti mielenkiintoista ja sopii tarkoitukseen.
Sinebrychoffista voisi saada ainakin yhden vierailun kokoon, jos ajoitus onnistuu siten, että voidaan nähdä sekä Serlachiuksen ja Sinebrychoffin teosparit että klassiset veistokset. Peruskokoelmassahan on yksi Rembrandt. Luulen, että veistosten taidokkuus voisi kiinnostaa nuoria.
Eiköhän tästä hieno kierros synny ainakin taiteenrakastaja- ja -tekijäopettajalle. Että tästä vielä maksetaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti