Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Säätämisiä työssä


Koulurakennuksen remontointi aiheuttaa yllättäviä tilanteita. Olimme aamupäivän toisen tuntiparin alkua neljännessä kerroksessa tietokoneluokassa. Opiskelijoiden oli määrä esitellä kolmannen kurssitehtävän tuotoksiaan. En saanut opettajan tietokonetta toimimaan ja ihmettelin, kumpi oli laite, kun opettajan pöydillä oli kaksi. Näytti puuttuvan näytöstä kaapeli.

Pyysin sitten apua helpdeskistä. Kone saatiin toimimaan, mutta ilmeni, että tykki ei toiminut. Kuulin sitten, etteivät toimi enää koko neljännessä kerroksessa. Remontista ja muistakin muutoksista johtuvat siirrot ovat jo meneillään. Onneksi löysin kolmannesta kerroksesta sopivan tilan.

Ruokatunnin jälkeinen tila löytyi ällän muotoisen tilan keskeltä. Tässä voi toimia kolme ryhmää yhtä aikaa. Kun käynnistin tehtäväesittelyjä, kävi ilmi, että viereisessä tilassa oli meneillään koe. Ääneni häiritsi. Sovimme sen tilan opettajan kanssa, että pyritään puhumaan sopivalla äänen voimalla.

Ideani korjausta tarvitsevien neuvotteluharjoitusten kehittämisestä joukkoistamiselle vaatii jalostamista tai sitten hylkäämistä. Voi olla, että parit eivät oikein syty muiden opiskelijoiden käsikirjoituksen parantamisesta. Ne opiskelijat, jotka saavat ehdotuksia, eivät tunnu oikein saavan asiaa haltuunsa ja tehdyksi. Pitää miettiä.

Tänään jaksoin tehdä töitä paremmin kuin eilen, koska sain viime kunnollisemmat unet.





Ei kommentteja: