Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Lämpimästi onnea kaikki naiset!





Epätieteellinen havaninnointini kertoo minulle, että naiseudessa on jotakin, mitä en pysty ymmärtämään. Vaikka kaikki miehiin ja naisiin liitetyt stereotypiat riisuttaisiin, luulen silti jäävän jotakin, jota en tavoita. Siinä on yksi asia, joka tekee elämästä jännittävää.

Naiset ovat selvästi sosiaalisesti miehiä kyvykkäämpiä. Heillä taitaa olla enemmän ystäviä. He ovat avoimempia toisilleen ja tukevat toisiaan.

Kokemuspiirini on tietysti rajallinen, mutta olen ollut ymmärtävinäni, että ongelman ilmaantuessa ei alkuun olekaan tärkeää löytää ratkaisua vaan jakaa ongelmaa. Ihmettelen välillä, miksi samaa asiaa jaetaan monen kanssa.

Tuossa on jotakin, jota ratkaisukeskeisen - kai tyypillisen maskuliinisen - mieleni on vaikea tavoittaa. On varmaan liian yksioikoinen päätelmä, että tuon takia naiset elävät pitempään, mutta ehkä se on osaselitys.

Ruotsalaiset diskuteeraavat paljon ja pärjäävät hyvin. Ehkäpä ruotsalaiset miehet ovat muita enemmän ottaneet oppia naisilta. Asioista tulee valmiimpia, kun niistä keskustellaan.

Sydämelliset nasitenpäiväonnittelut teille kaikki maailman naiset!


Ei kommentteja: