Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Mutapainia ja kaihoa


Seikkailut jatkuvat tietotekniikan ihmeellisessä maailmassa. Ryhmissäni videot päätyvät kellä mihikin, mutta tuntuvat päätyvän katsottaviksi. Jollakin se on koulun yleislevyllä, toisella parilla Youtubessa ja kolmannella Google Drivessa. Jos videot haluaa koulun levylle, ne pitänee kierrättää jonkin pilven kuten Google Driven kautta. Ei toimi kovin elegantisti. Ylioppilaat tuntuvat olevan kuitenkin aika sinuja näiden kanssa.

En ole saanut valmista lauantaisen tilaisuuden videoista, koska onnistuin saamaan läppärini levyn täyteen, enkä ole löytänyt keinoa siirtää tavaraa ulkoiselle levylle. Toiseen suuntaan on kyllä onnistunut. Soitin Applen tukeen ja sieltä lähetettiin ohje, mutta väärä. Ainakaan en sen avulla onnistunut. Applen kaverin kanssa punnerrettiin pitkään, että saatiin työsuhde-iPhoneni ICloud-käyttäjätunnus samaksi kuin läppärissä. Prosessissa oli sellainen outo koukero, että kännykkään piti ladata ilmaissovellus Etsi ystävä, jotta operaatio onnistui.


Olen kai urautunut, kun koulun mööbleeraukset aiheuttavat lievää kodittomuuden tunnetta. Olen käynyt vuodesta 1996 saakka samassa henkilöstötilassa kahvitaukoa viettämässä ja muutoinkin rupattelemassa työkavereiden kanssa. Sellaisiakin kollegoja on, jotka ovat olleet seuranani alusta saakka. Tänään tilaa tyhjennettiin kalusteista. Tilaan tulee työtiloja meille opettajille. Ei vakipaikkoja.  Tavarat pitää siivota pois kai viimeistään samana päivänä.

Mina tuo ei haittaa, koska olen onnistunut siirtymään aika vähäpaperiseen opetukseen ja back office -hommat teen mieluimmin kotona.

Jokin kiinteä kahvipaikka olisi kiva tukikohta. Nyt on tilainen neljännessä kerroksessa. Toivottavasti jatkossa vakiintuu jokin kotoisa paikka.


Nyt ei ole syövän välitarkistusta ennen kevättä, mutta jännitystä ilmassa silti. Ensi viikolla pitäisi selvitä, keille opettajille ei riitä hommia ensi lukuvuonna. Irtisanomisaika on puoli vuotta, joten syksyllä loppuvat hommat ensimmäisen jakson loppupuolella, jos arpa lankeaa.

Ei kommentteja: