Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Jos auto toimisi kuin tietokone?

Kun vaimoni läppäriin tuli ilmoitus mahdollisesta levyviasta, järjestelmä ohjasi minut tekemään pelastuskopioinnin ja sitä varten kytkin ulkoisen muistin koneeseen. Homma alkoi rullata ja vaimo hoksasi laittaa läppäriin virtakaapelin, jotta jaksaa uurastaa.

Minä sitten vahingossa potkaisin sen irti enkä tullut kytkeneeksi sitä uudestaan. No pimenihän se kone. Sitten se ei halunnut käynnistyä. Tutkailin ulkoista muistia toisella koneella ja totesin, että mitään ei ollut siirtynyt.

Vaimon läppäri sitten ryhtyi yhteistyöhön ja aloin siirtää tiedostoja manuaalisesti. Myöhemmin laitoin ison pläjäyksen siirtymään kerrallaan sillä seurauksella, että kone ahersi aikansa ja sitten tukehtui. Pakotin samumaan sillä seurauksella, että se rupesi päivittämään itseään ja sitä se tekee vieläkin.

Mitä jos autot toimisivat kuin tietokoneet? Kun on kiireessä lähdössä töihin ja käynnistää autoa, se ilmoittaakin alkavansa tehdä päivityksiä. Ennen risteystä autoa yhtäkkiä voikaan ohjata. Mittaristoon tulee teksti, että yhteys pyöriin menetetty. Kun bensa on lopussa ja tankkaa auton, polttoaine alkaakin kiertää pitkässä putkistossa, kestää aikansa ennen kuin se pääsee moottoriin. Ruutuun ilmestyy teksti "4 h 11 minuuttia". Muutaman minuutin päästä luku on kuitenkin muuttunut viideksi tunniksi ja hetken päästä kolmeksi. 

Ei kommentteja: