Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Töisevä lauantaiaamu ja sykkivä toimintaympäristö


Rankka viikko painaa harteilla. Kahdeksan kurssin aloittaminen meni kokonaisuutena aika hyvin. Pientä tilannesorvaustakin tarvittiin. Tiistaina yhden ryhmän kolmen tunnin jaksosta keskimmäinen meni, kun Helsingin yliopiston edustajat kävivät lanseeraamassa tutkimusta nuorten liikuntatottumuksista. Tärkeä asiahan se.

Torstaista meni viimeinen tuntipari, kun henkilöstölle pidettiin vuosikatsaus. Ihan kiinnostavaa asiaa siellä. Tunteja ilman jäänyt ryhmä piti työllistää etänä. Tilanne oli hieman hankala, koska kyseessä oli kurssin ensimmäinen tuntipari. Yritin saada heidät alkuun videoiden avulla, mutta kun silmäilin satoa, se näytti heikolta. Näin helposti käy. Tuollaiset tunnit tulkitaan helposti vapaaksi. Toivottavasti auttoi, kun sanoin viestissäni mahdollisesti merkitseväni poissaolot niille, jotka eivät ole tehneet hommia. Järjestin niin, että menimme tuon ryhmän kanssa perjantaina kuuntelemaan markkinointitoimisto Alaskan esitystä poliittisesta viestinnästä. Sinne opiskelijat tulivat aika kiitettävästi.

Torstain tilaisuutta edeltävä tunti, päättyi puolta tuntia aikaisemmin. Järjestin heille paikkaavana ohjelmana video-opastuksen aiheesta kasvojen piirtäminen omatoimisena katseluna ja kasvokuvan piirtämisen. Seuraavalla tunnilla perjantaina yllätyin, kun melkein kaikki olivat tehneet piirroksen. Siitä en ole varma, katsoivatko kaikki videon.

Olen tullut huomaamaan, että en voikaan teettää kurssilaisillani aikomaani koulun runsasta taideteostarjontaa koskevaa kurssityötä, koska nuo työt ovat jo osittain kadonneet koulurakennuksen remontin vuoksi. Täytyy keksiä jotakin muuta. Voi olla, että videot ja niihin liittyvät oppimispäiväkirjat täyttävät sitä aukkoa.

Vallilan ryhmä näyttää tarvisevan aikaa videoita korvaavien tehtävien tekemiseen sen verran, että aikataulua täytynee säätää.

Vaikka otin illan iisisti, olin aamulla edelleen nuutunut. Olen kuitenkin saanut osan viime viikolla päättyneen toisen kurssin arvioimattomista opiskelijoista arvioitua. Jos hyvin käy, saan loputkin siitä ryhmästä hoidetuiksi tänään. Toinen ryhmä jää ensi viikolle.


Vaimo ja eräs yövierasystävä ovat alkaneet kaivaa teoksiani maalihuoneesta ja vaihtaa olohuoneen ilmettä.


Pappan takaraivossa muhii mukava olo pienen pojanpojan syntymisen johdosta. Myöhemmin tänään pappa saa vauhtia, kun rakkaat rillivarkaat Pernajasta tulevat pistämään vauhtia papan töppösiin.



Ei kommentteja: