Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Projekti jatkuu


Neljän teran ulkoinen muisti on nyt alustettu. En tavoita iMovien logiikkaa, sillä klikkasin kaikki videoon "Nizzaan" käyttämäni pätkät ja jaoin - kuten kopioiminen kuuluu iMoviessa - ne uuteen muistiin. Jostakin syystä sinne kuitenkin tuli vain editoimani elokuva eikä näitä raakamateriaalipätkiä. Vielä on asiaa Applen tukeen.

Applen ohjelma Time Machine on nyt kytketty päälle. Sen pitäisi tehdä automaattisesti varmistuksen läppärini muutoksista aina, kun uusi ulkoinen muisti kytketään läppäriin. Uusi muisti toimii siis sekä koneeni nykytilan että historian varmistuksena.

Mielenkiintoista oli, että ulkoisen muistin pakkauslaatikossa ei ollut lappusen lappusta sisällä. Laite vain kytkettiin koneeseen ja ohjeet tulivat sitä kautta. Paperittomuus alkaa toteutua näissäkin.

Microsoftilla tuntuu tosiaan olevan aika kiinnostava pilvipalvelu. 1Storen myyjä muisti, että Office-paketin ostamalla saa rajattomasti levytilaa samaan hintaan. One Drivestä saa kuitenkin vain 15 gigaa tilaa ilmaiseksi, 100 gigaa Anttilahintaan 1,99 €/kk, 200 gigaa 3,99 €/kk ja teran seitsemällä eurolla. Miksikähän tuohon viimeiseen ei tullut Anttilahintaa. Voisin vuokrata Microsoftin pilveä kakkosvarmistukseksi. Kun sinne siirretään valmiit videot, ne ovat tallessa myös tulipalotilanteessa.
Teran vuosihinnaksi tulee 84 euroa, jolla saisi saman verran levyasemaakin, mutta täytyy muistaa, että se on pilvessä eli tiedot ovat turvassa.


Olen niin onnellinen, kun tiedän, että ensi vuonna työnteko on minulle helpompaa osa-aikaeläkkeen ansiosta.





Ei kommentteja: