Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 6. maaliskuuta 2015

Taistelu jatkuu 2: Läpimurto


Nyt olen löytänyt ainakin yhden keinon siirtää videoklippejä eli raakamateriaalia ulkoiselle levylle. Kun klikkaan iMoviessa klippiä hiiren oikealla, avautuvassa valikossa tarjoutuu vaihtoehto "Valitse koko leike". Kun sitten siirryn kohtaan jaa, pääsen kopioimaan leikkeen ulkoiselle levylle. Hieno homma!

Kummallista on, että en pysty siirtämään montaa yhtä aikaa. Jos yritän kahta, järjestelmä siirtää leikkeistä tehdyn videon. On tylsää siirrellä leikkeitä yksi kerrallaan, mutta hyvä, että edes niin onnistuu.

Applen kaveri sanoi eilen, että iMoviessa pitäisi olla mahdollisuus siirtää koko projekti kerrallaan. Silloin siirtyisivät sekä lopullinen video että raakamateriaali kerrallaan talteen. Toivottavasti vielä löydän tuon tempun.

Ainakin voin nyt raivata tilaa läppärini levylle siten, että pääsen työstämään viime lauantain tilaisuuden materiaalia.

Jatkossa voisin tehdä niin, että siirrän videokameran materiaalin suoraan ulkoiselle levylle ja sieltä vain kulloinkin tarvittavat leikkeet läppärille. Sitten siirrän valmiin videon talteen ja vain poistan leikkeet läppäriltä.

Apple pyrkii tekemään järjestelmistään käyttäjäystävällisiä ja se on hieno asia. Käyttöliittymä on vain niin erilainen kuin Windows-maailmassa, että välillä hieman tuntuu kuin yrittäisi opetella ajamaan autoa, jonka namiskojen toiminnot ovat muutettu tavallisesta.

Eiköhän tämä tästä ...  







Ei kommentteja: