Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Hyvä käänne ja Vallilan näkymiä

Tänään olin Vallilan toimipisteessämme. Ihan mukavasti meni. Kiva nähdä sikäläisiäkin kollegoja.

Kävin kysymässä sikäläisestä it-tuesta VHS-videoiden käyttömahdollisuutta, mutta ei tuntunut löytyvän. Vedin sitten taidehistoria osuuden siten kuin eilen kerroin. Opiskelijat paneutuivat kunnolla esitystensä tekoon. Presentaatiot jäivät seuraavalle kerralle.

Kävi niin mukavasti, että kun juttelin lounaspöydässä yhden tietotekniikkaa opettavan kollegani kanssa, muistin läppäriongelmamme ja kuulin, että opiskelijat voisivat sen korjata. Sain samalle istumalle puhelimessa hinta-arvion RAM-Datasta, johon vein koneen näytille. Noin kaksi ja puoli sataa maksaisi. Opiskelijoiden korjaamana maksua ei tulisi muusta kuin uudesta levymuistista, joka on vain kaksinumeroinen luku.

Kävelin koululta Vallilan kirjastoon palauttamaan kirjoja ja pyöriskelin samalla kävelyllä Vallilassa. Seudulla on paljon vanhoja puurakennuksia jäljellä, joten siellä saa mukavasti kuvaa siitä, miltä Stadi näytti silloin joskus. Tässä rakennuksia Sörkan vankilan lähettyviltä ja yksi itse alueeltakin. Kävelin Orioninkadun päästä päähän. Sillä käytiin sukuloimassa kauan sitten, kun kälyni perheineen asui paikalla.












Tässä on onnistuttu hyvin rakentamaan uutta siten, että sopii vanhan kanssa.




Tässä mielestäni yksinkertaisen kauniissa rakennuksessa on ollut Henótês-seurakunta. Talo on Hämeentien varrella. Selvittelin joskus - varmaan googlaamalla - mikä se on. Muistaakseni liittyi jotenkin Uuras Saarnivaaraan, mikä nimi liittynee jotenkin Suomen kirkkohistoriaan. Muistan sen varmaan erikoisesta etunimestä ja siitä, että sukunimi on sama kuin aikoinaan äidinkielen opettajallani. Muistan jossakin törmänneeni nimeen. Näyttää siltä, että seurakunta kuuluu vapaisiin suuntauksiin. Nykyisin talossa näkyy toimivan Hermannin Diakoniakeskus.



Siis mitä?



Tarkoittaako tämä, että jos parkkeeraa väärin, kohta johonkin paikkaan koskee?



Kirjastossa sattui silmiini teos Kapitalismin moraali, jonka on toimittanut Tom G. Palmer. Kiinnostava aihe. Kirjoittajia on useita. Lainasin tietenkin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kerrotko mitä Kapitalismin moraali on kirjoittajien mielestä?

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, voin kommentoida.