Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 17. maaliskuuta 2016

Kaikki hyvin Pohjolan perukoilla?

Venäjältä ei tule enää pakolaisia Putinin mahtikäskyn vuoksi. Ruotsin kautta heitä tulee aiempaa huomattavasti vähemmän, koska eräät EU-maat ovat alkaneet kysellä papereita rajoillaan.

Odinin soturit ja muut vastaavat voivat rauhoittua. Nimbyt voivat huokaista. Onko nyt kaikki hyvin?

Minun mielestäni ei ole. Vai onko joku kuullut suunniteltavan huomattavia satsauksia hädänalaisten auttamiseksi heidän kotisijoillaan?

Välimerellä hukkuu edelleen lapsia ja aikuisia. Suuri määrä pakolaisia on jumittunut huonoihin olosuhteisiin. Monin paikoin pakolaisten kotiseuduilla elämä on edelleen hyvin vaarallista. Syyrian rauhanprosessi köhii ja yskii. Shiiat ja sunnit ovat edelleen vihoissa Irakissa. Isis häärää siellä ja määllä, myös Afganistanissa.

Kaikki halukkaat eivät pääse millään EU-maihin, koska nämä puolustavat saavutettuja etujaan. Valtava määrä ihmisiä on hädässä.

On vaikea sanoa mitä pitäisi tehdä. On surullista, jos miljoonat ihmiset juuttuvat vuosikausiksi roikkumaan jonnekin. Tiedämme millaista katkeruutta Gazan kaistaleella asuminen on synnyttänyt. Onko meillä pian lisää kaistaleita, joilla kasvaa lapsiterroristeja?


Ei kommentteja: