Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Tuhtia tavaraa

Joku minussa myllää. Lämpö, vaikka onkin vielä lievä, on noussut mittaus mittaukselta 37,4:än. Minä sain suoneen ensiksi Vancomyciniä, jonka käyttötarkoitus kuvataan näin: "Erilaisten infektioiden hoito silloin, kun muu antibioottihoito ei ole tehonnut sekä eräiden vakavien suolistotulehdusten ensisijainen hoito."

Lisäksi saan Cefriaxonea. Siitä sanotaan: "Kefriaksonia käytetään vaikeiden bekteeritulehdusten hoitoon mm. tilanteissa, joissa potilaan vastustuskyky on heikentynyt. Lääkettä käytetään sairaalahoidon yhteydessä. "

Kun pengoin tietoja lääkkeistä, vastaan tuli sellainen tieto, että Cefriaxone ei välttämättä sovi penisilliiniallergisille, jollainen olen. Kun sanoin hoitajalle, hän uskoi, että lääkäri on ottanut asian huomioon. Kuulin samalla, että veriviljelykin pitää ottaa uudestaan, jos lämpö selvästi nousee. Bakteerista ei kuulemma heti välttämättä saada selvää. Äsken lämpölukema oli 37,6.

Aika tanakkaa tavaraa tunnun saavan ja monta kertaa päivässä. Cefriaxonea saan yölläkin kahden aikaan. Ajatella, että lääkkeet menevät kankkulan kaivoon, jos syynä onkin virus.

Olen ollut tänään hieman huonovointinen. Ruoka ei oikein maistu, mutta olen saanut syödyksi varmaan riittävästi. Sain iltapäivällä Primperanin, mutta sen vaikutus ei tunnu vielä selvästi.

Kuvittelen, että katetrin seutu ei olisi enää yhtä kipeä kuin aiemmin. Ehkä se ei makuulla tunnu niin selvästi. Jos niin on, on varmaan kyseessä bakteeri.

2 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Pikaista paranemista sinulle. Toivottavasti saadaan pian selville, mikä kuumetta pitää. Saat oikeanlaisen hoidon siihen. Jaksamista sinulle ja pidä lippu korkealla.Kyllä se siitä pikkuhiljaa parempaan menee...

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Päivi kannustuksestasi. Nyt tiedetään, että se on bakteeri. Kun sen laatu vielä selviää, voivat tuunata hoitoa sen mukaan.