Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 24. maaliskuuta 2016

Sittenkin kalliit lääkkeet

Sovimme eilen, että käyn tänään hakemassa osastolta Noxafil-pillereitä ensi viikon alkuun saakka. Mietin sitten, että niitä ei varmaan ole syytä vaihtaa halvempiin kesken kuurin. Soitin tänään osastolle ja pyysin halvempia tilalle. Hoitaja sanoi, että lääkäri pitää Noxafilia parempana tässä tilanteessa. Hän sanoi myös, että niitä voidaan antaa mukaan lisää ensi viikolla.

Varmaan tässä on syytä luottaa lääkäriin. Kantasolusiirtosuunnitelmat saattaisivat häiriytyä, jos saan sienitartunnan. Olen valmis itsekin panostamaan suurempiin lääkekustannuksiin, jos ne ovat perusteltuja.

Keskimmäinen poikani, joka oli tulossa katsomaan perääni, haki lääkkeet tullessaan Meikusta. Hän toi ruokaa tullessaan ja oli täällä seuranani jonkin aikaa. Täytyy olla tyytyväinen, kun läheiset pitävät huolta.

Juttelin hoitajan kanssa eilen tuntemistani vatsakivuista. Hän ei uskonut niiden johtuvan Klexane-ruiskeista, joita pistän kaksi kertaa päivässä navan seudulle. Alueella on punaharmaita jälkiä pistoksista. Alue on myös kosketusherkkää. Ehkä tuntemukset johtuvat sytostaateista. Seurataan tilannetta.




Ei kommentteja: