Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Papan ja lastenlasten videohetki

Sunnuntaina oli lastenlapsia vanhempineen vierailulla. Vanhin lapsista sai hiukan liikaa vauhtia. Sain idean, jota kokeilin heti. Lapset olivat riidelleet kahdesta "kiinalaispallosta", tiedättehän, sellaisista helisevistä. Otin pallot ja kehoitin vanhinta pelaamaan paloilla matolla.

Kuvio oli yksinkertainen. Rajattiin matolta pitkänomainen alue. Kumpikin aloitti vuorollaan omasta päästään lähettämällä pallon kohti toisen päätyä. Sitten tavoitteena oli pompauttaa omaa palloa käyttäen naapurin pallo tämän päätyrajan taakse.

Peli toimi yllättävän hyvin ja kumppanini viihtyi sen parissa. Hankalia tilanteita olivat sellaiset, joissa oma pallo oli väärällä puolella naapurin palloa. Sellaisiakin pitää tietysti olla. Olisi kätevää, jos pelialueella olisi reunat kuten biljardissa. Köyhän miehen ratkaisu on se, että reunalinjan ylittänyt pallo palautetaan ylityskohdalle.

Tällaista peliä voisi kutsua mattobiljardiksi. Pallojen liikutteluun voisi käyttää biljardikeppejä tai pienempiä sen tapaisia.

Myöhemmin sain lapset viihtymään seurassani helpolla konstilla. Katsoimme videoita netistä. Kysyntää olisi ollut kaikenlaisille tulipaloille, hurjille onnettomuuksille ja sen sellaisille. Yritin pysytellä rauhallisemmilla linjoilla.

Kaivoin Youtubesta esiin virtahepovideoita. Ne alkoivat pian kyllästyttää. Suurta hupia aiheutti sattumalta löytynyt virtahevon jättiläismäinen pieru. Ympäristöön ei ruiskunut pelkkää ilmaa. Ilmeisesti hippo merkitsee näin omaa reviiriään. Tässä se on, jos pystyt katsomaan ja huvittaa.



Joku on keksinyt tehdä koosteen pierevistä kissoista ja koirista. Tämäkin aihe huvitti kovasti lapsia. Eläinten reaktiot omiin pieruihinsa olivat yllättäviä. Jotkut tuntuivat säikähtävä. Jokin eläin vaikutti nololta. Muutama alkoi vimmaisesti pyöriä yrittäen tavoittaa peräpäätään.


Ajauduimme katsomaan videota, johon joku oli koonnut pätkiä pienten lasten kaatumisista ja sen sellaisista. Tämäkin kiinnosti. Muistaakseni lopetin sen kesken. Että tuollaisiakin joku viitsii koota.

Nuorimmainen toivoi kovasti junavideoita, joita olemme hänen kanssaan katsoneet. Emme juuttuneet sellaisiin, vaikka ne mukavia ovatkin.

Löysimme lisää mukavaa katseltavaa, esimerkiksi akropaattitemppuja. Tässä yksi:



Taikatemppujakin katsoimme. Hakusanalla "illusionist" löytyy temppuja, joiden selitystä on vaikea keksiä. Lopuksi jumituimme katsomaan synkronisoituja uimaesityksiä. En ollut tiennytkään, että tällainen laji on olemassa:



Näin kului pitkä tovi rakkaiden lastenlasten seurassa.

Ei kommentteja: