Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Silvennoisella kaikki jaetaan tasan (novelli)

Silvennoisen Pirkko ja Pekka ovat mainio pariskunta, sillä he tietävät miten elämä eletään. He soveltavat kaikessa perusoppia: kaikki jaetaan tasan. 

Pirkko ja Pekka tuunaavat muidenkin parisuhteita uuteen uskoon. Yhdessäkin istunnossa he kysyivat Matilta ja Maijalta, kuinka paljon nämä rakastavat toisiaan. Kun nämä ähkivät vastaustensa kanssa, Pirkko ja Pekka kehoittivat heitä ilmaisemaan asian oikein kouriintuntuvasti. Matti punnersi sitten vastaukseksi kolme kiloa. Maija pisti paremmaksi ja sanoi viisi kiloa.

Pirkko ja Pekka totesivat heille, että parisuhde toimii parhaiten, jos kaikki jaetaan tasan. Teidän tehtävänne seuraavaksi kerraksi on tasata nuo rakkauden määrät. Matti kehittää sitä kaksi kiloa lisää tai Maija antaa kilon Matille.

Pirkko ja Pekka elävät kuten opettavat. Jos satut poikkeamaan Silvennoisella, saatat nähdä Pirkon juuri kiipeävän ylös saostuskaivosta. Hän sanoi putsanneensa puolet kaivon pohjasta, kehoittaa sinua peremmälle odottamaan ja sanoo menevänsä pesemään vielä oman puoliskonsa autosta. Pekka tulee siivoamaan kaivon loppuun. 

Pirkko ja Pekka ovat keksineet mainion idean, miten pyykkäys jaetaan tasan. Heidän taloutensa kaikissa housuissa vetoketjut jatkuvat takapuolen kautta vyötäröön saakka ja paidoissa on napit selkäpuolellakin. Vaatteet puolitetaan ja jaetaan kylppärissä kahteen pyykkikoriin. Näin Pirkko ja Pekka jakavat pyykkäämisen tasan.

Imurointiin on löytynyt elegantti ratkaisu. Heille on hankittu imuri joka vaeltelee itsekseen huushollissa ja ahmii kitaansa kaiken lattioilta löytyvän. 

Kun Pirkko ja Pekka lähtevät kauppaan, mennessä toinen ajaa ratin takana ja toinen ajaa vänkärin paikalta. Tullessa vaihdetaan paikkoja. Kaupassa on kummallakin omat kärryt ja sama lista. Kaikkea ostetaan kaksi, neljä, kuusi tai niin edespäin. Näin kaikkea saadaan kummankin kärryyn yhtä paljon. Joskus asiakaspalvelijoita kummastuttaa, kun toinen kysyy jotakin, saa vastauksen ja toinen kysyy sitten saman kysymyksen uudestaan. Jakamisessa on kuitenkin se mukava puoli, että jäätelöäkin ostetaan aina vähintään kaksi pakettia. 

Silvennoisella on kotona tietenkin kaksi suurta jääkaappia, joiden sisällöt ovat identtiset. Ruokaa Pirkko ja Pekka tekevät aina kumpikin yhtä paljon samalle aterialle.

Kun Silvennoiset tapasivat Matin ja Maijan uudestaan, nämä kertoivat riemastuneena laittaneensa kaikki rakkaudet samaan kasaan, joka oli alkanut siitä itsekseen kasvaa. Nyt heillä oli kymmenen kiloa yhteistä rakkautta.

Kun ilta koittaa Pirkko ja Pekka pääsevät mielipuuhiinsa. He halaavat ja suutelevat pitkään. Näissä hommissa kumpikin tekee yhtä paljon eikä kummankaan tarvitse odottaa vuoroaan. 






Ei kommentteja: