Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Erityistoimenpiteitä

Lähtemisajatusta palloteltu. Osalla pääsiäisateriaan osallituvilla kai on jotakin röntsytautia. Olemme kuitenkin päätyneet lähtemään. Paikka on entisen sahan toimistorakennus joten tilaa on. Minä en mene saliin syömään muiden kanssa vaan majoitun johonkin toiseen huoneeseen, jossa myös syön. Siellä terveet voivat käydä minua moikkaamassa.

Mukava että järjestyy näin. Vaimo voi osallistua tilaisuuteen ja minäkin voin tavata osaa läsnäolijoista. Käsidesiä pitää käyttää ahkerasti. Kuumetta pitäisi kuulemma mitata kotisairaanhoidossa kolme kertaa päivässä. Siispä mittari mukaan. Äsken oli 36,5 eli kirkko keskellä kylää.

Täytyy ottaa varman päälle, koska minulla ei ole nyt vastustuskykyä juuri ollenkaan. Jos saan tartunnan kuume voi nousta nopeasti kohtalokkaan korkeaksi. Minulla on tunnin matkarajoitus sen vuoksi, että pääsen tarvittaessa nopeasti osastolle saamaan antibioottia.

Pääsemme pojan huushollin mukana, joten en joudu ajamaan.

Eilen aamupäivällä taisin torkahdella sen verran, että viime yön unet menivät pilalle. Saatoin nukahtaa hetkeksi, mutta sitten valvoin pitkään. Tänä aamuna on sitten väsyttänyt, mutta nyt olen hieman piristynyt. Viime yönä menetimme kellonsiirtotunninkin. Toivottavasti jaksaan syksyyn saakka, jolloin saamme sen takaisin.

3 kommenttia:

Päivi kirjoitti...

Pojalleni on tehty joulukuussa-15
allogeeninen kantasolusiirto isän luuytimestä kerätyistä soluista. Hablosiirto.Hyvin on mennyt. Yksi infektio on tullut sairaalasta pääsyn jälkeen.Pojallani on imusolmukesyöpä hodginintauti. Yli 2vuotta hoitoja takana. Hyljintää on tullut siirteelle. Kaikki näyttää hyvältä.Tsemppiä sinulle siirtoon.Toivotaan kaiken menevän hyvin. Hyvää kevättä!

Heikki Honkala kirjoitti...

Minäkin sairastin non-Hodgkinin version imusolmukesyövästä pari vuotta sitten. Minulle ei silloin annettu siirrettä. Hienoa että poikasi näkymät näyttävät hyviltä. Kiitos kannustuksesta ja kaikkea hyvää sinulle ja pojallesi!

Päivi kirjoitti...

Kiitos Heikki! Toivon sinullekin kaikkea hyvää!