Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Tässä on todellinen terrorismin asiantuntija

A-Studiossa oli tänään illalla kolme terroasiantuntijaa haastateltavana. Yksi heistä oli preidentti Martti Ahtisaaren CMI:n (Crisis Management Initiativen) asiantuntija Hussein Al-Taee.

Tässä meillä on todellinen asiantuntija, kun halutaan tietää Isisistä. Hän on taustaltaan irakilainen, mutta puhuu täydellistä suomea. Hän vaikuttaa hyvin älykkäältä tyypiltä. Hän voi hankkia tietoja esimerkiksi suoraan Irakista.

Hän osasi tulkita erittäin avartavasti tämänpäiväisen terrori-iskun motiiveja. Suomalaisten asiantuntijoiden on vaikea päästä asioiden juuriin kiinni, koska he eivät osaa arabiaa eivätkä voi tuntea asioiden taustoja samoin kuin arabikulttuuriin syntynyt.

Al-Taee totesi, että Isisin vastaiselle koalitiolle halutaan osoittaa, että vielä ollaan vahvoja ja voidaan iskeä jopa Brysseliin. Lisäksi halutaan viestiä Eurooppaan tulleille pakolaisille ja pakolaiseksi aikoville, että ei kannata. Sielläkin on hankalaa. Kun olette vääräuskoisten keskuudessa, olette vääräuskoisia. Hän arvioi myös, että terroristit haluavata näyttää, että Euroopan keskuksessa tapahtuneesta iskusta syntyy paljon suurempi haloo kuin esimerkiksi Turkissa tapahtuneesta. Muslimin veri ei ole yhtä arvokasta kuin länsieurooppalaisen.

Tämä oli minusta sellaista analyysia, mihin suomalaistaustaiset eivät pysty. Al-Taeeta kannattaa kuunnella.


Ei kommentteja: