Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Parisuhde paremmaksi

Ylen Areenassa on kaikki Elämä pelissä-sarjan osat katsottavissa. Olemme katsoneet vaimoni kanssa muutaman osan alusta päin. Varmaan jatkamme, kun hän palaa kotiin.

Neljä paria osallistuu Tony Dunderfeltin vetämään parisuhdeleiriin. Pari osallistujaa ovat tunnettuja julkisuudessa. Osallistujat tekevät harjoituksia ja keskustelevat Dunderfeltin kanssa.

Yksi pariskunta, joka tuli mukaan tosissaan, on luovuttanut kesken. Kun parin toinen osapuoli ei enää ollut paikalla, toinenkin lähti.

Ohjelma toimii minusta oikein hyvin. Monet ohjeet parisuhteen parantamiseksi ovat yksinkertaisia, mutta haastavia toteuttaa. Kysymys on oikeastaan vain vuorovaikutuksesta. Sarjan opit ovat linjassa sen kanssa, mitä olemme vaimoni kanssa oppineet. Olemme mielestäni saaneet suhteemme toimimaan paremmin.

Viimeisessä katsomassamme jaksossa pariskunnat etsivät jonkin esineen ja käyttivät sitä apunaan, kun osapuolet keskustelivat Dunderfeltin ohjauksessa. Kuvio meni niin kaikessa yksinkertaisuudessaan siten, että kumpikin sai pitää vuorollaan esinettä käsissään ja kertoa niin pitkään jostakin suhdetta rassaavasta asiasta kuin halusi. Toinen ei saanut keskeyttää ja oli velvollinen kuuntelemaan. Minusta tämä on toimiva kontsti. Sitä voisi soveltaa kotonaankin, jos oikein tiukalle ottaa.

Suosittelen!


Minulla oli viime yönä seuranani eräs ystävämme ja hän vaihtoi osia vaimonsa kanssa aamulla. Olen hyvässä huomassa. Kyllä kelpaa. Kiitos rakkaat ystävät!


Brysselissä on tapahtunut kamalia. Kolme pommi-iskua. Kaksi lentoasemalla ja yksi metrossa. Kuolleita on yli 30. Kolme suomalaistakin Minusta tuntuu, että tämä päivä on yksi käännekohta Euroopan historiassa. Nyt iskettiin kovaa Euroopan "pääkaupungissa" ja pian erään Pariisin iskussa toimineen terroristin pidättämisen jälkeen.

Nyt me kaikki, jotka joskus vaihdamme konetta jollakin Keski-Euroopan kentällä, joudumme ajattelemaan terrori-iskun uhriksi joutumista. Pitää huomata myös, että isku tapahtui paikassa, jossa EU:n eliitti liikkuu jatkuvasti. Ymmärtääkseni poliisit ovat pystyneet ehkäisemään joitakin iskuja ainakin Brittein saarilla, mutta silti jotkut onnistuvat.

Tällaisilla iskuilla pystytään herättämään kauhua. Nytkin monet sellaiset ihmiset, joilla ei ole mitään roolia Euroopan politiikassa, joutuivat uhreiksi ja heidän läheisensä surijoiksi. Tällainen kohtalo ei kuulu myöskään niille, joilla valtaa on.

Nämä iskut saattavat vaikuttaa EU-maiden ratkaisuihin pakolaiskysymyksessä.

Länsi-Euroopan maat ovat pitkään saaneet nauttia demokratian tuottamista hedelmistä. Kehitys on tuntunut vakaalta. Nyt jännitys on yhtäkkiä noussut esimerkiksi Itämeren alueella ja maat joutuvat tosissaan miettimään puolustusratkaisujaan.

Ei tässä näin pitänyt käydä.


 

Ei kommentteja: