Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Ympyrän kävely huvittaa harvaa

Mistähän nyt tuulee? Jalkojani on vihlonut aamulla, ehkä yölläkin. En tiedä mihin se voisi liittyä.

Tänään on ollut vilkkaampaa kuin eilen. Fysioterapeutti kävi varmistamassa, että ymmärrän liikkumisen tarpeellisuuden. Hänelle tuntui riittävän se, kun kerroin kävelleeni toissapäivänä käytävässä pari kilometriä. Tämä fysioterapeutti on 7B- eli kantasiirto-osastolta. Hän saattaa olla toukokuussa pitämässä huolta liikkumisestani sellituomioni aikana, joskin voi olla siirtynyt jonnekin muuallekin. Siellä liikkuminen on kuntopyörän tai stepperin varassa. Ympyrää harva kuulemma viitsii kävellä.

Tämänpäiväinen hoitaja ei ole minua vielä hoitanut, vaikka on ollut täällä koko täällä oloni aikana. Työvuorot voivat mennä noinkin.

Nautin ylevästä kauneudesta, kun Risto Nordell oli valinnut niin sointuvaa vanhaa musiikkia päivän ohjelmaansa, joka kantaa nimeä Riston Valinta.

Olin miettinyt lähtisinkö tänään yöllä kotiin, kun olen saanut iltasytostaatit. Se olisi mahdollista. Olisin ehkä puolen yön jälkeen kotona. Toisaalta se olisi kivaa, mutta toisaalta on kovin myöhäistä. Meidän pappojen pitää varjella yöunia. Saisi aamulla kuitenkin herätä vaimon vieressä omassa sängyssä. Pienetkin päätökset voivat olla hankalia.

Juttelin pankkineuvojan kanssa. Sairauden rahoituskuvio etenee.




Ei kommentteja: