Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Miten saisin ajan kulumaan?

Olisi kiva, jos kantasolusiirto voisi toteutua aikaisemmin kuin toukokuussa. On niin pitkä odotusaika.  Osasto 7B:llä, jossa siirtoja tehdään, on rajallinen kapasiteetti. Siellä on vain toistakymmentä huonetta. Aikataulu voisi nopeutua osaltani varmaan vain, jos jonkun siirto peruuntuu, eikä semmoista pidä toivoa. 

Ensi viikolla saattaa vielä tulla sairaalakäyntejä, jos veriarvot kovin notkahtavat ja pitää antaa veritäydennystä. Silloin olen osaston hoivissa. Varmaan myös soittelevat päivittäin ensi viikolla.

Mitä sen jälkeen tapahtuu, sitä en tiedä. Veriarvot paranevat, mutta niitä tuskin tarvitsee mitata kovin usein. Ilmeisesti enimmäkseen odottelen kotona. 

Minun pitäisi keksiä jotakin koukuttavaa hommaa, jottei ajatukset pyöri siirrossa. Jaksamisesta sen ei pitäisi olla kiinni, sillä veriarvot varmaan paranevat. Toivottavasti voin tavata mahdollisimman paljon  läheisiäni, ystäviä, tuttavia ja vaikkapa tuntemattomiakin. Tulkaapa käymään, jos ehditte ja jaksatte. 

Onneksi neutrofiilien noustessa voin taas käydä vaikkapa taidenäyttelyissä. 

Jossain vaiheessa hammaskalusto pitää panna kuntoon. Suussakaan ei saa olla mitään, mistä voisi aiheutua infektioita. Voi olla, että saan ohjeet asiasta, kun veriarvot taas kukoistavat. 

Tänään tulee eräs ystävämme käymään ja illalla menemme kirjapiiriin. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Japanilaiset ristikot koukuttaa. Sellaiset joissa muodostuu hienoja kuvioita kun saa laskelmoitua ruudut oikealla tavalla. Myös sudokut koukuttaa.

Heikki Honkala kirjoitti...

Tuollaisista japanilaisista ristikoista en ole kuullutkaan. Kiitos vinkeistä!